Telefoonnummer

0624134066

Actief sinds

september 2017

 

Plaats gratis een opdracht

Peter Bruinink
App-ontwikkelaar

Wie:
Ik ben een zelfstandig ondernemer met een brede technische ervaring in mobiele toepassingen met live dataverwerking en 24/7 gebruik. Als softwareontwikkelaar ontwikkel ik met name applicaties voor mobiele apparaten zoals telefoons, tablets en in toepassingen verwerkte microprocessor bordjes. Meer info kun je vinden op: plusot.com

ChampionChip:
Veel heb ik geleerd van ChampionChip, het bedrijf dat ik samen anderen in 1994 opgericht heb, dat gespecialiseerd was in tijdwaarneming bij sportevenementen met RFID technologie. Daar was ik verantwoordelijk voor de R&D en personeelszaken. In 2008 hebben we dit bedrijf succesvol verkocht en is het samen met AMB-it opgegaan in MyLaps.

Ingenieur:
Ik ben opgeleid als ingenieur Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft met een specialisatie en vezelversterkte kunststoffen. Als zodanig weet ik ook veel van materialen en productietechnieken. Al tijdens mijn afstuderen in 1986 echter gebruikte ik de computer om met eigen geschreven software productiefouten in vezelversterkte producten 3D te kunnen visualiseren.

Goed in:
Ik ben goed in het terugbrengen van vragen tot hun essentie en het met een originele blik vinden van eenvoudige oplossingen. Ik hou van ongebaande wegen en ga door tot iets echt 24/7 werkt.

Ervaring:
De meeste ervaring heb ik met toepassingen die data van sensoren verzamelen. De data wordt getoond aan de gebruiker en verzameld in online databases. Via websites of social media worden gebruikers, trainers, publiek op de hoogte gesteld van metingen of verrichtingen. Denk daarbij een sportapplicaties voor het fietsen, het verzamelen van medische fitness data, het monitoren van allerlei apparaten ("Internet of Things", IoT) met technieken als LoRa en Bluetooth Low Energy.

Techniek:
Ik ontwikkel toepassingen voor Android, iOS, Windows UWP, microprocessor bordjes als Arduino, de Texas Instruments Sensortag en voor Linux servers. Daarbij gebruik Java, Swift, C, C++, C#, Javascript, Node.js, MySQL, NeDB en MongoDB. Eerder heb ik ook wel PHP, Delphi en MS Sqlserver gebruikt.

LumiGuide:
Naast dat ik beschikbaar ben voor freelance opdrachten, ben ik betrokken bij LumiGuide als aandeelhouder en adviseur. LumiGuide is gespecialiseerd in detectie van vrije plekken in fietsenstallingen met cameratechnologie.


Peter Bruinink ontwikkelt op deze platformen


Peter Bruinink ontwikkelt voor deze apparaten

Telefoon
Tablet
PC
Mac
Ander apparaat

Referenties

Thp2:
Android app en basis voor iOS app voor medische fitness testen

Fooom:
TI Sensortag software, server software en Android IoT app voor het monitoren zeepdispensers

Ox-Max:
Barcode scan app voor tijdregistratie bij Parklopen

ChampionChip Catalunya:
Connectie app op server voor tijdregstratiedata

Cloudtimer:
Android app voor wedstrijdregistratie van kano-evenementen

Gemeente Utrecht:
Android, iOS, Windows UWP app voor live fietsenstalling info

O'See:
Android app voor delayed sport training video beelden

LumiGuide:
Javascript achter web-site, RFID en LoRa onderzoek en Android, iOS, Windows UWP apps

Innosport:
Android app voor fiets sensor dataregistratie en live volgen van fietsers

Mylaps, voorheen ChampionChip:
Delphi desktop software, Java server software, Android app voor tijdregistratie bij duursportevenementen

Contact opnemen

Plaats eerst een opdracht waarover je wilt corresponderen.

Plaats gratis een opdracht