« overzicht App Nieuws

Deze vijf ondernemers werden rijk met hun app

Geplaatst: 25 augustus 2016

Je zou maar een app als Snapchat of WhatsApp bedenken! Laat je inspireren door deze vijf app-ondernemers en wie weet ben jij straks ook miljonair…

Even Spiegel

'Evan Spiegel (1990) van Snapchat' 

1. Gerrett Gee – Scan

Het kan zo simpel zijn! Ondernemer Gerrett Gee is de mede-oprichter van Scan, een app waarmee je gemakkelijk documenten kan scannen met je mobiel. In 2014 verkocht Gee zijn app aan Snapchat voor een slordige 54 miljoen dollar. 

2. Nick D'Aloisio – Summly

Bijna 21 is hij: de oprichter van de mobiele nieuws-app Summly. Voor 30 miljoen dollar verkocht hij zijn online onderneming laatst aan Yahoo. D’Aloisio liet weten eerst zijn highschooldiploma te willen halen, en daarna bij Yahoo aan de slag te gaan. 

3. Mark Bao – ThreeWords.me

Nog zo’n kind-miljonair is Mark Bao, founding partner van maar liefst tien technologie-startups. In 2011 verkocht hij zijn succesvolle app ThreeWords.me aan dot-com-magnaat Kevin Ham. Het bedrag dat Bao hiervoor ontving is onbekend, maar het was ‘very pleasing’, aldus dit artikel

4. Jan Koum – WhatsApp 

In 2014 werd de messaging-app van Jan Koum gekocht door Facebook voor maar liefst 19 miljard dollar. We hebben het natuurlijk over WhatsApp! Overigens werkte Koum voorheen bij Yahoo. Een kweekvijver voor app-talent? 

5. Evan Spiegel - Snapchat

Deze naam kan je niet zijn ontgaan afgelopen jaren. Met de opkomst van Snapchat is ook Evan Spiegel zelf booming business. De ondernemer (geboren in 1990) is volgens Forbes twee miljard dollar waard. Dat maakt Spiegel de 931ste rijkste man ter wereld. 

Voor welke app-ondernemer heb jij het meeste respect? 

Bron:

 


Ander app-nieuws