« overzicht App Nieuws

App "Mind your head" biedt ondersteuning bij psychologische zorg

Geplaatst: 01 oktober 2015

Op 1 oktober 2015 brengt GZ-psycholoog Gerke Dooijeweerd de gratis app "Mind your head" uit. Samen met Concapps heeft zij deze app voor Iphone en Android ontwikkeld. Tot nu toe deden cliënten hun oefeningen schriftelijk. Voortaan is het mogelijk om op elk moment, waar dan ook, te oefenen via de app. "In de psychologische zorg lopen we vaak achter de technologische ontwikkelingen aan. De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven en de app sluit hier dan ook naadloos bij aan. Vanzelfsprekend aanvullend op de face-to-face momenten met cliënten", aldus Gerke Dooijeweerd. Blended behandelen wordt deze werkwijze ook wel genoemd. Praktijk Dooijeweerd is de eerste vrijgevestigde praktijk die een dergelijke app in Nederland introduceert.

Functionaliteiten
In de "Mind your head"-app vinden cliënten, verwijzers en andere geïnteresseerden informatie over e-health, nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied, de behandelingen en de praktijk. In het besloten gedeelte kunnen cliënten van praktijk Dooijeweerd oefeningen doen op het gebied van CGT (cognitieve gedragstherapie), oplossingsgerichte therapie, mindfulness en trauma,- (EMDR) en ziekte & rouwverwerking. "In samenwerking met de ontwikkelaar blijven we werken aan nieuwe oefeningen en functionaliteiten. Zodat we blijvend moderne en passende zorg aan onze cliënten kunnen bieden. Ik geloof dat apps echt de toekomst zijn, ook in onze branche'', aldus Gerke Dooijeweerd. 

Presentatie tijdens het European Congress for Psychology
Dat de app niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit het feit dat Gerke Dooijeweerd is gevraagd om deze tijdens het 16e European Congress for Psychology (ECP) in Milaan te presenteren. Tijdens dit congres, dat in juli 2015 werd gehouden, wisselden psychologen hun kennis en ervaringen uit. Gerke Dooijeweerd: "Vanwege het internationale karakter is de app ook in het Engels vertaald, zodat mijn collega's uit het buitenland mee konden kijken. De reacties waren heel positief. Er zijn op het congres contacten gelegd om het gebruik van de app samen verder te onderzoeken. Dat is natuurlijk prachtig!".

Bron: ANP

 


Ander app-nieuws