« overzicht App Nieuws

De vijf meest veelbelovende apps van 2015

Geplaatst: 05 mei 2015

Elk voorjaar wordt de Texaanse stad Austin omgetoverd in Tech Mecca: dan vindt het festival South by Southwest plaats. Ook dit jaar zijn weer de laatste trends, tools en start-ups gepresenteerd. Deze vijf apps zijn de favorieten van AppGoeroes.nl.

Tien dagen lang staat Austin jaarlijks in het teken van tech, cultuur, muziek, film, creativiteit en interactie. Dan vindt het congres annex festival South by Southwest plaats, waar ondermeer de nieuwste, beste online start-ups worden gepresenteerd. Donderdag 30 april 2015 vatte social marketing business-bureau 3Sixtyfive het event samen tijdens een presentatie in Amsterdam. Dit zijn de favoriete apps van AppGoeroes.nl.

Fountain

Het Airbnb voor deskundig advies: met Fountain vind je altijd de juiste professional voor elk huis-, tuin- en keukenprobleem. Van een schilderij ophangen, tot een toilet ontstoppen, tot interieur-tips. Het concept is simpel (en dat zijn de beste):

  • Kom via de app in een paar minuten in contact met een expert, zorgvuldig geselecteerd door Fountain;
  • De expert vertelt je stap voor stap - in een live video chat - hoe je het probleem zelf kunt aanpakken en oplossen;
  • Dit bespaart je de hoge (voorrij)kosten van een 'normale' klusjesman. In plaats daarvan kost een video chat via Fountain je zeven dollar (per vijftien minuten).

Tip: de eerste video chat is overigens gratis!

 

Polsie

Vergeet Marktplaats! Verkopen doe je voortaan via Polsie. Je product aanbieden is eenvoudig: maak er een foto van en upload de foto op Instagram. Vermeld hier de hashtag #POLSIE, de categorie en de prijs bij. Polsie pikt dit op en maakt van je Instagram een online shop: je product wordt direct op de website van Polsie gezet. Over betaalmethoden en leveringen hoef je je geen zorgen te maken: ook dit wordt door Polsie geregeld. Hoe dit allemaal kan? Je betaalt acht procent fee over je verkopen aan Polsie. Lees hier meer.

Facetune

In een maatschappij waar selfies eerder regel dan uitzondering zijn, kan een goede, makkelijke photoshop-app niet ontbreken. Filters zijn uit, een 'natuurlijke' look is in. Maar dan wil je er wél goed uitzien. Dat kan geregeld worden met de app Facetune. Tanden bleken, huid egaliseren, puistjes wegwerken, het kan allemaal! De app kost vier dollar.

Firechat

Whatsappen met je vrienden kan lastig zijn als je in een vliegtuig zit, door een tunnel rijdt of op een druk festival staat. Met Firechat zal dat probleem zich niet meer voordoen: met deze app kun je voortaan áltijd chatten met je vrienden die in je buurt zijn, en wie weet met wie nog meer! Internetverbinding of niet: creëer simpelweg een (groeps)gesprek door een hashtag te gebruiken, bijvoorbeeld #appgoeroesindelucht. Iedereen die in de buurt is kan meechatten, althans tot maximaal 10.000 mensen.

Vhoto

Twijfel jij ook wel eens of je nou een foto moet maken of een filmpje? Bijvoorbeeld als iemand iets geks doet, een kaarsje uitblaast of er een mooie trein voorbij komt? Sommige dingen kan je maar één keer vastleggen... daarom is er Vhoto! Met deze app maak je tijdens het filmen ook automatisch foto's.

 

Bron: Appgoeroes.nl

 


Ander app-nieuws