« overzicht App Nieuws

Geld storten vanuit huis met de Geld-Scan-App

Geplaatst: 01 april 2015

Een bezoekje brengen aan de bank of geld betalen om geld te storten is voortaan verleden tijd. Met de Geld-Scan-App kunnen bankbiljetten eenvoudig worden gescand en staan niet veel later op je rekening.

Het wordt steeds lastiger om geld te storten. Nu internetbankieren meer en meer terrein wint, sluiten veel banken hun filialen in kleinere plaatsen. Bij andere filialen moet geld betaald worden om te kunnen storten. Met de nieuwe app Geld-Scan-App begint een nieuw tijdperk en kun je voortaan geld storten vanuit je luie stoel.

Noodzaak

Scott van de Marel (24) is student Business Administration en heeft een bijbaantje in de horeca. Omdat hij dagelijks cash krijgt uitbetaald, heeft Scott een hoop bankbiljetten in huis en stort die regelmatig op zijn bankrekening. Dit kan echter alleen in een andere plaats, tien kilometer van zijn huis, en kost per keer 6,30 euro. Dat zette Scott aan het denken, en zo ontstond zijn idee voor de Geld-Scan-App.

Scan, knip, stort

Met de Geld-Scan-App kunnen gebruikers bankbiljetten 'scannen' door een foto te maken van het serienummer van het betreffende biljet. Daarna moet het gescande bankbiljet worden doorgeknipt en moet ook daar een foto van gemaakt worden. Binnen 24 uur staat de waarde van de gescande bankbiljetten vervolgens op het door jou ingevoerde rekeningnummer.

Uitvoering

"Ik heb alles uitgedacht", aldus de enthousiaste Scott. "Vooral het doorknippen van de gescande bankbiljetten was een dingetje, omdat er anders natuurlijk enorm mee gefraudeerd gaat worden." De innovatieve Scott kan de app echter niet zelf ontwikkelen. "Ik ben creatief en weet veel van het bedrijfsleven, maar een app bouwen lukt mij niet." Daarom plaatste de student zijn opdracht deze week op platform AppGoeroes.nl. Op deze online marktplaats ontmoeten opdrachtgever en appbouwers elkaar, en kan tegen een afgesproken prijs ieder idee verwezenlijkt worden.

Iedereen blij

De 24-jarige ondernemer-in-spe verwacht groot geld te verdienen met zijn Geld-Scan-App. Voor consumenten is het ideaal, omdat ze met de app makkelijk en gratis geld op hun rekening kunnen storten. Ook banken zullen op den duur enthousiast zijn. Scott: "Ze zullen inkomsten mislopen doordat consumenten geen geld meer betalen om bij een filiaal te storten, maar denk eens aan al dat papiergeld dat voortaan op de bank staat. Daar verdienen banken geld aan!" Het is wachten op de juiste ontwikkelaar die de app kan bouwen.
AppGoeroes.nl werd in 2013 opgericht. Al bijna 1.000 opdrachtgevers plaatsten er hun app-idee.


Aanmelden als opdrachtgever of als appbouwer.


Tweet dit nieuwsbericht:

Bron: AppGoeroes.nl

 


Ander app-nieuws