Geplaatst: 23 maart 2015
In de Autismeweek van 28 maart t/m 4 april lanceert het AutismeFonds/NVA haar nieuwe campagne 'Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel!'.
Deze publiekscampagne richt zich op mensen die niet dagelijks met autisme te maken hebben. Autisme zie je niet aan de buitenkant. Mensen met een vorm van autisme reageren niet altijd 'sociaal aangepast' wat vaak tot onbegrip leidt. Voor velen van hen betekent dit dat ze in een sociaal isolement raken. Deze campagne daagt uit om je eens voor te stellen hoe dat voelt.
De campagne maakt deel uit van het project AutThere dat met steun van de VriendenLoterij is gerealiseerd. Daarnaast wordt vanuit dit project een sociale app ontwikkeld, de AutThere-app, die jongeren met autisme kunnen gebruiken om makkelijker met elkaar in contact te komen en samen activiteiten te ondernemen.
Wat dacht je van mij?
Zes jongeren met een vorm van autisme geven deze campagne een gezicht. Doel van de campagne is meer begrip voor mensen met autisme; we willen bereiken dat mensen vaker oprechte interesse tonen in mensen die zich anders gedragen dan je verwacht, en zich laten verrassen door de inzichten die dat kan opleveren. Zo komen mensen met autisme minder snel in een sociaal isolement. Op www.watdachtjevanmij.nl vind je alles over de campagne.
AutThere: voor en door jongeren
Bartjan werkte mee aan de ontwikkeling van de campagne en de AutThere-app. Hij zit in zijn eindexamenjaar en is geïnteresseerd in alles wat met computers te maken heeft. 'Ik werd gevraagd om mee te werken aan de ontwikkeling van de campagne en de app. Ik weet hoe het is om autisme te hebben en om dan contact te leggen tussen mensen, want door het autisme word je heel erg bang dat je het fout doet. Ik neem alles nogal letterlijk, wat mensen vaak afstoot. Daarom vind ik het idee van deze campagne zo goed. En daarom werk ik ook graag mee aan de ontwikkeling van de AutThere-app. Deze app geeft jongeren zoals ik de mogelijkheid met andere jongeren met dezelfde interesses in contact te komen. Zo hoop ik iemand te vinden met dezelfde hobby's.' Op www.aut-there.nl vind je meer over de AutThere-app.
Bron: ANP
Tweeten