« overzicht App Nieuws

Sport-app zet kilometers om in donatie vluchtelingen

Geplaatst: 11 maart 2015

De nieuwe Fundrunner-app laat kilometers sponsoren voor VluchtelingenWerk Nederland. Zo levert een wekelijks rondje hardlopen of wielrennen een donatie op. Verschillende bedrijven zetten de gemaakte kilometers om in geld. Aanstaande donderdag (12 maart) is de aftrap van de tien dagen durende FundrunnerCup. Het goede doel dat de meeste Fundrunners kan mobiliseren gedurende deze tiendaagse wint een extra sponsorbedrag.

Firas is Fundrunner voor VluchtelingenWerk
Firas is drie jaar geleden gevlucht uit Irak. Hij werkt nu als arts in een ziekenhuis in Nederland. "Toen ik in Nederland aankwam, was VluchtelingenWerk Nederland er als allereerste voor mij. De vrijwilligers hebben mij bij elke stap geholpen totdat ik weer op de been was." Firas is onder de indruk van het werk van VluchtelingenWerk Nederland. "Ik weet wat een geweldig werk vrijwilligers doen. Ik vind het fijn dat ik hen kan ondersteunen met Fundrunner. Hen terugbetalen zal mij nooit lukken, maar ik kan via Fundrunner mijn steentje bijdragen aan deze organisatie."

VluchtelingenWerk hoopt zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor fundrunner. Directeur Dorine Manson: "Fundrunner is een laagdrempelige manier om je in te zetten voor het goede doel. Je kunt alle rondjes, tochtjes en wandelingen die je toch al wilde maken ten goede laten komen aan vluchtelingen in Nederland. Of het nu je dagelijkse fietstocht is naar het station, of je wekelijkse rondje hardlopen door het park."

Bron: ANP

 


Ander app-nieuws