« overzicht App Nieuws

Buma Stemra en 22tracks verlengen overeenkomst

Geplaatst: 09 maart 2015

Muziekauteursrechtenorganisatie Buma/Stemra en het Nederlandse muziekplatform 22tracks hebben hun overeenkomst verlengd om de auteursrechten voor het muziekgebruik door 22tracks goed te regelen.

22tracks is de site en app waar Nederlandse dj's en muziekexperts speellijsten in 22 verschillende genres publiceren. De muzieksoorten die via deze website kunnen worden beluisterd zijn uiteenlopend van Nederlandse hip-hop, Drum’nBass, Funk/Jazz tot Rock. Voor het gebruik van muziek heeft 22tracks een overeenkomst met Buma/Stemra, de organisatie die er voor zorgt dat componisten en tekstschrijvers van die muziek een vergoeding krijgen.

“De eerste overeenkomst met 22tracks werd in 2010 gesloten. Sindsdien is sprake van een goede en constructieve samenwerking. We zijn erg blij dat ook voor de komende jaren goede afspraken over de auteursrechten zijn gemaakt, zodat wij onze auteurs en uitgevers een vergoeding kunnen betalen voor de muziek die door 22tracks wordt aangeboden,” aldus Michiel Laan, manager Digital bij Buma/Stemra.

Gilles de Smit, CEO van 22tracks: “Ons platform heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Zo organiseren wij dit jaar ons eerste festival en zijn we nu ook in het buitenland actief. Ons doel is om in meer steden actief te worden, met Nederland als belangrijke basis. We zijn daarom blij dat we onze samenwerking met Buma/Stemra kunnen voortzetten.”

De samenwerking tussen de twee organisaties beperkt zich niet tot deze overeenkomst. In 2011 won 22tracks de Company Awards tijdens het door Buma/Stemra georganiseerde Interactive Awards tijdens Eurosonic Noorderslag (tegenwoordig bekend als Buma Music meets Tech). Later werd 22tracks regelmatig gevraagd om tijdens diverse Buma-events deel te nemen in paneldiscussies of om te jureren. Door goed te kijken en te luisteren naar interactieve platformen zoals 22tracks, kan Buma/Stemra inspelen op innovaties en veranderingen in de online wereld. Speciaal hiervoor heeft Buma/Stemra een licentie voor Interactieve webcasts ontwikkeld.

Bron: ANP

 


Ander app-nieuws