« overzicht App Nieuws

Virtueel speelplein voor Basisschool Veghel

Geplaatst: 10 december 2014

Basisschool Bernadette in Veghel opent "omgetoverde" schoolplein. Van een kale grote vlakte met enkele bomen en wat verouderde toestellen, is het plein veranderd in een modern, virtueel breinspeelplein voor de kinderen van de school en uit de buurt.

Tijdens de opening van het nieuwe speelplein wordt een bijzonder speeltoestel in gebruik genomen. Dit speeltoestel is gebaseerd op de beroemde sprookjes van Hans Christian Andersen. Via een bijbehorende app wordt het fysiek spelen uitgebreid met een virtuele wereld die gericht is op spelenderwijs leren.

Door de QR code op het speeltoestel krijgt de gebruiker toegang tot verschillende gratis applicaties. Zo worden de sprookjes "De Tondeldoos" en "Het Lelijke Eendje" vertelt, maar kunnen ook vanuit de virtuele werelden rondom de sprookjes spelletjes als Raad-het-Plaatje worden gespeeld of kan de gebruiker met een bijbehorend personage door de sprookjeswerelden op avontuur gaan. Buiten spelen houdt binnen niet op, omdat via de app ook met de smartphone of Ipad in de tent, caravan of zelfs thuis verder gespeeld kan worden.

Het toestel is ontworpen door Kompan en met behulp van fondsen als het Oranjefonds, NGSK, SKAN fonds, Jantje Beton en de Johan Cruijff Foundation is de financiering gerealiseerd. Maar ook ouders, leerkrachten en kinderen hebben hun steentje bijgedragen: zo zijn 18.000 stoeptegels door een groep van ongeveer 80 volwassenen en kinderen verwijderd.

"Kompan is onze belangrijke partner geweest in het realiseren van onze plannen.
Onze visie op spelen, nl. ontdekken, beleven, bewegen, spelend leren op een duurzame manier, sluit naadloos aan bij de visie en producten van Kompan. Niet alleen met hun standaard toestellen, maar ook in het meedenken en ontwikkelen van uitdagende inrichting van ons speelplein, zoals de renbaan en de podia rondom de bomen. Bewegen, beleven en educatie zijn in dit nieuwe toestel op een speelse en innovatieve manier gecombineerd," aldus Raymon Stuart, directeur van Basisschool Bernadette.

Basisschool Bernadette is trots op haar nieuwe schoolplein nodigt alle kinderen van Veghel uit om op ons mooie plein te komen spelen!

Bron: ANP

 


Ander app-nieuws