« overzicht App Nieuws

Vind project- en productfoto's snel terug met de Fototank

Geplaatst: 10 november 2014

Het is een bekend probleem van bedrijven die veel met foto- en beeldmateriaal werken: het snel terugvinden van die ene foto van een bepaald project. Michel ter Wolbeek biedt met de Fototank, een website en mobiele app, de oplossing voor het eenvoudig opslaan, opzoeken en delen van beeldmateriaal in de cloud. Dura Vermeer en Rijnland Zorggroep zijn al gebruikers.

"Het snel terugvinden van foto's is voor bedrijven met grote beeldbanken en communicatie- en reclamebureaus belangrijk", weet Michel ter Wolbeek, mede-eigenaar van de Fototank. "Hoe snel kun je een specifieke foto uit een shoot van drie jaar geleden terugvinden? Of stel: je werkt bij een bedrijf en je hebt een bepaalde foto nodig van een project van een aantal maanden terug voor in een brochure. Hoelang doe je erover om deze terug te vinden in je archief? Als je een foto snel kunt vinden en delen met klanten of collega's, zorg je automatisch ook voor een goede dienstverlening."

Tijdrovend proces
Maar het snel vinden van de juiste foto is vaak een probleem. Ter Wolbeek: "Foto's worden soms opgeslagen in verschillende mappen op de computer zonder goede omschrijving. Veel bedrijven hebben hun archief overigens wel goed geordend, maar ook dan kost het terugvinden van de juiste foto vaak te veel tijd. En als ze dan gevonden zijn, duurt het meestal lang om ze te versturen of te delen. Via WeTransfer bijvoorbeeld kun je wel grotere bestanden verzenden, maar de link is maar beperkte tijd geldig. Lastig als een klant, collega of opdrachtgever het beeldmateriaal na die periode nog eens wil raadplegen."

Gemakkelijk opslaan, delen en presenteren
De Fototank lost dit probleem op. Ter Wolbeek: "Wij zetten het volledige fotoarchief van een nieuwe gebruiker in de Fototank en geven voor zover mogelijk ook al zoektermen mee. Vervolgens kunnen gebruikers dit zelf doen bij nieuwe foto's. Je kunt foto's makkelijk uploaden en snel delen met anderen. Die personen ontvangen een mail met daarin een link naar de Fototank. Met één klik op de knop kunnen ze de foto's direct bekijken." Gebruikers van de Fototank kunnen hun eigen 'tank' geheel naar eigen wens en huisstijl inrichten. Ook kunnen zij rechten beheren en snel zien wie wat doet met de bestanden. "Een ander voordeel is dat de Fototank volledig in de cloud werkt," geeft Ter Wolbeek aan, "hierdoor is beeldmateriaal altijd en overal toegankelijk. Zowel via de website als via de app."

Veel verschillende gebruikers
De Fototank heeft inmiddels al diverse bedrijven als Dura Vermeer, Rijnland Zorggroep en Kasteel Keukenhof als klant. "Voor bedrijven in verschillende sectoren is de Fototank interessant. Een bedrijf in de grond-, weg- en waterbouwbranche heeft veel foto's van projecten en producten, maar dat geldt net zo goed voor een bakkerij, kwekerij of ziekenhuis. Je kunt verschillende extensies uploaden, denk aan jpg-, pdf-, tiff- of gelaagde PSD-bestanden. Binnenkort is het ook mogelijk om video's te uploaden."

Kijk voor meer informatie op www.fototank.nl en vraag een gratis demo aan.

Bron: ANP

 


Ander app-nieuws