« overzicht App Nieuws

Nieuwe sportapp zet activiteiten direct om in donatie voor goed doel

Geplaatst: 04 november 2014

Vandaag staat de Fundrunner-app in de Google Play Store. Met deze gratis app kan je als je buiten kilometers maakt (bijv. fietsen, wandelen, hardlopen) een donatie verdienen voor een goed doel. Het unieke is dat je zelf geen sponsor hoeft te zoeken; ieder goed doel heeft eigen bedrijfssponsoren die per jou gelopen, gerende, gefietste kilometer een vergoeding uitbetalen aan dat goede doel.

Naast de traditionele manieren van geven, willen Nederlanders op een andere manier zich binden aan goede doelen. Fundrunner is het platform waarmee iedereen zijn of haar sportieve activiteit kan omzetten in een donatie voor een goed doel naar keuze. Het enige wat men hoeft te doen, is na de sportactiviteit een kort bericht over zijn donatie op Facebook of Twitter te delen.
Fundrunner is ontwikkeld door Addfunds, een adviesbureau dat fondsen voor goede doelen werft door ze aan het bedrijfsleven te koppelen.


"Er is de afgelopen jaren een enorme toename in sportevenementen rondom goede doelen", aldus Bert Merkestein van Addfunds. "Het leuke aan Fundrunner is dat je nu je dagelijkse sportactiviteiten van elk niveau kunt laten sponsoren, dus ook een stevige boswandeling, een mooie schaatstocht of een fietstocht naar de markt. Met Fundrunner laat je niet alleen je vrienden zien hoeveel je beweegt, maar ook hoeveel de bedrijfssponsor doneert aan het goede doel van jouw keuze."

Sporten en aangesloten goede doelen
Sporten die Fundrunner ondersteunt zijn hardlopen, wandelen, fietsen, schaatsen, skeeleren, roeien, zeilen, rolstoelsporten, golfen. Goede doelen waar donaties voor opgehaald kunnen worden zijn Cordaid, De Zonnebloem, Dorcas, KNRM, Diabetes Fonds, VluchtelingenWerk NL, het Rode Kruis, Natuurmonumenten, Alzheimer NL, Topsport for Life, en Leger des Heils.

Fundrunner is voorlopig alleen voor Androidtoestellen. De app zal begin 2015 ook voor de iPhone beschikbaar komen.

Bron: ANP

 


Ander app-nieuws