« overzicht App Nieuws

Veilig op pad met app 'SOS locatie'

Geplaatst: 04 november 2014

Meteen de locatie van een beller in nood zien. Dát kan met de nieuwe app 'SOS locatie' van ambulancedienst RAV IJsselland. Met de app kan sneller professionele hulp verleend worden op evenementen en in het buitengebied.

Op grote events en festivals is het vaak lastig voor bellers in nood om precies aan te geven waar ze zich bevinden. Maar ook tijdens bijvoorbeeld wandel- of schaatstochten is een exacte locatiebepaling moeilijk. Daarom biedt de app uitkomst: onze meldkamer ziet meteen waar de persoon zich bevindt.

Goede locatiebepaling cruciaal
Directeur RAV IJsselland, Piet Huizinga: 'Een goede locatiebepaling is voor ons heel belangrijk. In de praktijk scheelt dat kostbare minuten. Uniek in de techniek van deze app is dat GPS niet noodzakelijk is om toch de locatie nauwkeurig te bepalen. Verantwoorde zorg op tijd; dát is ons credo. Daar draagt de app in belangrijke mate aan bij!'

Uniek pilotproject
De nieuwe technologie zal komende winter voor het eerst in Nederland gebruikt worden bij schaatstochten in de kop van Overijssel. Jaarlijks gebeuren er veel schaatsongevallen waarbij mensen moeilijk te lokaliseren zijn. Daarom werd op donderdag 30 oktober de app gelanceerd op de ijsmeestervergadering in Scheerwolde.

Blij met de app en technologie
Bij schaatstochten staat veiligheid altijd voorop. Daarom zijn de ijsmeesters heel blij met de app en de technologie waarbij GPS niet noodzakelijk is. Want tijdens een lange, koude schaatstocht is de batterij van een telefoon snel leeg als de GPS steeds aan staat. In samenwerking met RAV IJsselland zorgen ze ervoor dat de deelnemers aan de tochten de app goed op hun telefoon zetten. Zodat schaatsers in geval van nood in ieder geval snel te vinden zijn!

'Voorkomen onnodige vertraging'
RAV IJsselland is druk bezig met de innovatieve uitrol van de app. Projectleider Gerard Berendschot: 'We maken nu vaak mee dat mensen niet precies weten waar ze zijn, wat veel paniek en onnodige vertraging tot gevolg heeft. Met deze app zetten we dus weer een grote stap in het voorkomen van onnodige vertragingen in de aanrijtijd naar patiënten!'

RAV IJsselland won eind 2013 de prestigieuze patiëntveiligheidsprijs Ambulancezorg met oplossingen voor het snel bereiken van mensen in nood.

Bron: ANP

 


Ander app-nieuws