iPad en iPad mini app laten maken

De iPad en andere tablets zijn bijna niet meer weg te denken uit het huidige digitale tijdperk. Als je een app wilt laten maken voor de iPad van Apple, dan spreek je meteen een grote groep aan. Apps voor de iPhone kunnen vaak ook gebruikt worden op de iPad, maar als u meer functionaliteiten wenst voor een app, kun je erover nadenken om de app ook speciaal voor de iPad te laten ontwikkelen.

iPad 4-2

Daarnaast zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden als je een app wilt laten ontwikkelen voor de iPad:

  • Niet alle iPads beschikken over een simkaart. Met andere woorden: deze iPads kunnen alleen data versturen en ophalen als ze in de buurt zijn van een WiFi-toegangspunt. Houd daar dus rekening mee met het laten maken van de app.
     
  • De iPad beschikt over een groot en helder scherm. Niet mooi vormgegeven content wordt daardoor extra uitvergroot. Besteed dus veel aandacht aan UX-design (User eXperience). Want content is king, maar user experience bepaalt de echte toegevoegde waarde.
     
  • Apple heeft ervoor gekozen om van de iPad een proprietary (gesloten) systeem te maken. Dat heeft wat nadelen, want niet alle software draait klakkeloos op de iPad, maar er zijn ook voordelen. U kunt een app relatief snel laten ontwikkelen voor de iPad, want u hoeft geen rekening te houden met verschillende versies van Android in combinatie met verschillende hardware (Samsung, HTC, etc.)
 

Wil je een app laten maken voor de iPad, maar heb je zelf niet de kennis? Met AppGoeroes.nl kun je in contact komen met app-ontwikkelaars speciaal voor de iPad.

 

Plaats gratis een opdracht